Search This Blog

Monday, August 20, 2012

AD UNUM LA ADCC ROMANIA CHAMPIONSHIP 2012!

EVOLUŢIE MERITORIE A TEAM-ULUI AD UNUM LA ADCC ROMANIA CHAMPIONSHIP 2012!

     Cu o echipă formată din 4 competitori, între care şi un junior, echipa AD UNUM a participat sâmbătă la concursul zonal, pe ţară, al deja cunoscutei promoţii competiţionale ADCC, concurs care a adunat la start peste 90 de competitori din mai mult de 20 de cluburi din ţară şi de peste hotare.
     Deşi aflaţi la prima competiţie de anvergură, elevii instructorilor Florin Ionescu şi Cătălin Vlad au trecut rapid peste emoţiile debutului, iar atmosfera bună din cadrul clubului condus de Sensei Ilie Pătru şi eforturile depuse la antrenamente şi-au arătat roadele.
      Primul intrat în concurs, la juniori, a fost Claudiu Pătru care şi-a învins rapid adversarul prin submisie, un oponent mai puternic, şi cu 2 ani mai vârstnic. Trebuie menţionat că elevul nostru şi-a făcut înscrierea în cadrul categoriei, cu taxa şi cântarul aferent, iar meciul ar fi contat în cadrul categoriei juniori, atâta vreme cât s-au prezentat doi oponenţi, ca şi regulă abordată şi în concursurile internaţionale. Organizatorii au prezentat meciul ca un superfight de juniori, la final, deoarece probabil nu luaseră în calcul prezenţa unor competitori într-o asemenea categorie şi au avut o altă opinie cu privire la numărul minim de competitori per categorie.Până la urmă, indiferent de păreri pro sau contra pe acest subiect, contează podiumul de final şi medalia de aur obţinută pe merit de Claudiu Pătru.
     La categoria -65,9 kg (începători) o evoluţie entuziasmantă a avut Teodor Chirică, care în primul meci a submis un adversar experimentat, cu back-ground în lupte libere, dar care nu a avut ce face la triunghiul "agăţat" pe cap de elevul nostru.Următorul meci, Teo a câştigat rapid printr-o kimura atât de bine setată, încât adversarului său i-a cedat mâna, care s-a rupt.Vizibil emoţionat de eveniment, Teo a cedat atât semifinala, cât şi finala mică. deşi în opinia multora ar fi câştigat fără probleme categoria.
    La categoria -75,9 kg (începători), campionul a fost de la noi, David Tiberiu învingând fără drept de apel în cele 4 meciuri avute, meciuri dominate de la un capăt la altul, cu dăruire şi îndârjire.O prestaţie agresivă, în sensul bun al cuvântului, cu elemente tehnice de excepţie, pentru care merită aplauze!
   Ultimul, dar nu cel din urmă a fost Olaru Marian, care după doar trei săptămâni de grappling a luptat admirabil, a reuşit să-şi proiecteze adversarul, să ia puncte, pierzând doar datorită lipsei de experienţă şi lipsei de antrenamente specifice.
    Aşadar, un bilanţ remarcabil, cu 2 medalii de aur, o finală mică, 10 meciuri, 7 victorii (trei prin submisie) şi doar trei înfrângeri, pentru 4 participanţi din cadrul clubului, la o primă competiţie de o asemenea importanţă!Şi asta doar după ceva mai mult de două luni de când s-a trecut la programul integrat de antrenamente în Gracie Jiu-Jitsu şi Submission Grappling..
Bravo băieţi! Îi aşteptăm şi pe ceilalţi la viitoarele competiţii! Pentru că avem toate condiţiile şi dorinţa de a continua performanţele şi evoluţiile de excepţie!
FELICITĂRI!













No comments: